tiistai 11. helmikuuta 2014

Road to soul - mehevät vadelmasuklaamuffinssit & kakku

Lauantaina parantelin edelleen flunssan rippeitä, joten urheilemaan ei kyennyt, kun ei kykene oikein vieläkään :(. Rakas ukkoseni jätti minut olympialaisleskeksi, pieni poika oli iskällään eikä kavereistakaan ollut seuraa, joten mitäpä sitä muuta tekisi kuin leipoisi. Musat huutamaan ja kapusta käteen. Leivontaa siivitti Bruno Mars ja mun omat supermuuvit. Näky on varmasti ollut nauruhermoja kutkuttava.





Uusi tukkabostailut :)

En ole kuivakakkutyyppi, vaan tykkään leivonnaisistani mehevinä ja kosteina. Spottasin tämän suklaamuffinssireseptin Crazy Bakerin blogista. Tein annoksen tuplana: n. puolet muffinseina ja puolet kakkuna. Lisäsin oman kädenjälkeni leivonnaisiin lisäämällä muffinseihin/kakkuun vadelmahilloa. Nämä leipomukset olivat sisältä kosteita ja "mudcakemaisia". Niin hyviä, että niitä on oikeasti ikävä. Hahah, weird or what? Tästä huippuresepti ystävänpäivälle!




Mehevät vadelmasuklaamuffinssit

4,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 munaa
200 g voita sulana
3 dl maustamatonta jogurttia
100 g suklaata paloina

Lisäksi:
paistonkestävää vadelmamarmeladia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää jäähtynyt sula rasva, jonka jälkeen jogurtti ja kananmunat. Sekoita nopeasti, älä vatkaa. Lopuksi lisää joukkoon suklaapalat.
3. Annostele muffinivuoat hieman yli puolenvälin. Lisää nokare vadelmahilloa ja lisää taikinaa päälle. Jos teet kakun, tee samoin, mutta jätä vadelmakerros melko ylös. Älä laita hilloa ihan reunoille, vaan jätä muutamia senttejä (kakussa) varaa, jottei se pursua ulos.
4. Paista 200*C n. 20 min. Kakkua 175*C 45 min. (Itse tosin en kakun paisto-ohjetta aiemmin hoksannut, vaan vedin sen samalla ohjeella ja hyvä tuli)


Tein muffineja kahdenlaisiin vuokiin. Silikonivuokaan ja paperisiin. Otathan huomioon, että ensimmäisessä taikina kypsyy hitaammin. Silikonivuoissa tehdyt muffinit lässähtivät kasaan osaksi hillonkin takia, mutta olivat hurjan herkullisia!



Mokkakuorrute


1,5 dl Flora vispiä
150 g pehmennyttä voita
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi sähkövatkaimella
2. Sekoita loput ainekset keskenään toisessa kulhossa sähkövatkaimella
3. Lisää seos kermavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Älä vatkaa liikaa.
4. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa ja pursota leivonnaisten päälle.


Tämä kakku meni ystävälle ja sai niin oman kuin ystävänkin sielun laulamaan.

HUOM! Ohje on siis joko muffinseille tai yhdelle kakulle. Tuplaa, jos haluat tehdä molemmat!

Mukavaa ystävänpäivän odottelua kaikille! <3

2 kommenttia:

  1. Onpas ne herkullisen näköisiä nami nami!! Ja kiva uusi tyyli, sopii sinulle hyvin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyviä :). Tässä juuri mietin josko vaihtaisi blogin nimeä, kun sisältö on paljon muutakin kuin kakkuilua. On vaan tosiaan helpommin sanottu kuin tehty. Pitäisi ilmeisesti tehdä kokonaan uusi blogi..

      Poista