perjantai 27. joulukuuta 2013

Now I'm ready to die- Chocolate Almond Cookies

Suomalaiset arvostavat kovasti leivonnaisiaan, mutta ei nämä jenkkiläisetkään herkut huonoja ole! Kaikki testaamani amerikkalaiset reseptit ovat kyllä osuneet viime aikoina napakymppiin. Tämän postauksen Cookiesien inspiraation lähde juontaa jo 2012 lokakuuhun, kun napostelin Millie's:in keksejä Brightonin (UK) juna-asemalla. Keksit olivat suuria, suussa sulavia ja taipuisia, englannin sana gewy kuvaisi olomuotoa hyvin.



Olin menossa eräänä syksyisenä lauantaina katsomaan ystäväpariskunnan juuri syntynyttä pikkuprinsessa, ja mietin mitä viedä tuomisiksi. Leipomiseen viime aikoina hurahtaneena luonnollinen valinta oli tehdä herkkuja, ja nyt sain oivan tilaisuuden testata aitoja Cookieseja. Tiedän ystäväni olevan myös perso makealle, ja imettävähän saa syödä mitä vaan ilman huolen häivää kertyvistä kaloreista ;). Näistä kekseistä niitä kertyy, nimittäin voita ja sokeria upposi ihan hitosti! Mut wattahell, nää oli niin hyviä, että olin valmis kuolemaan näitä maistettuani! Tein keksit tämän reseptin pohjalta, mutta muokkasin ohjetta ihan jonkin verran.


Ready to die- Cookies

2,5 dl voisulaa
2,5 dl valkoista sokeria
2,5 dl tummaa sokeria

2 munaa
2 tl vaniljaa (käytin vaniljasokeria, kun lähi-Salesta ei löytynyt)
1/2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl kiehuvaa vettä 
n. 3-3,5 dl vehnäjauhoa
n. 1 dl tummaa kaakaojauhetta
100 g manteleita

  1. Laita uuni tulille 175*C. Sulata voi kattilassa (muistaakseni 2,5 dl on n. 200-250 g). Lisää sokeri. Kannattaa laskea lämpöä ja sekoitella hyvin, mutta varovasti (kuuma voi ja sokeri is not good iholla). Yllä kuva seoksesta.
  2. Riko munat erilliseen kuppiin ja lisää seokseen ohuena vanana. Jos läiskäytät munat kerralla kuumaan massaan, saat aikaan mielenkiintoisen munakokkelin. Lisää vanilja ja suola. Kuumenna tilkka vettä mikrossa ja sekoita siihen ruokasooda. Lisää seokseen. Tässä vaiheessa siirsin seoksen muovikulhoon ja lisäilin jauhot, suklaapalat ja rouhitut mantelit.
  3. Muotoile ja heitä uuniin n. 10 minuutiksi. Itse suosin lyhyempää paistoaikaa pehmeyden säilyttämiseksi.
 
Valmis taikina. Tätähän vetäisi raakanakin...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti