torstai 2. tammikuuta 2014

Just another weekend

Kun viime lauantaina pikkupoika siirtyi isänsä huomaan muutamiksi öiksi, mamman nokka kääntyi kohti Matkusta. Sain tyydytettyä median istuttamaa ALEhimoani aikalailla tyhjästä lompakosta huolimatta, sillä olin säästänyt valmistujaislahjaksi saamani Company's liikkeen 150 €:n lahjakortin pahan päivän varalle ;). Liikkeen hinnat hipovat pilviä, joten todellisuudessa lahjakortista huolimatta en ollut raaskinut ostaa 180 euron farkkuja saati 40 euroa maksavaa huivia. Nyt liikkeessä oli suurin osa -50 %, joten hintataso alkoi lähennellä inhimillisyyttä. Kuopion Company's ei ilmeisesti ottanut tulta alleen, sillä myyjä osasi kertoa, että liike sulkee ovensa kuukauden kuluttua. Odotettavissa siis kiihtyvää Alea sinne saakka. Jos arvostaa laatua, niin nyt on oikea aika shopata!






Olen ihan hirveän kamalan ristiriitainen ihminen, sillä rakastan luontoa ja tiedän, että liika kuluttaminen on väärin, mutta kun minä myös niin hirveän kamalasti tykkään kaikista kauniista esineistä, vaatteista and so on... Mutta onneksi meidän perheessä myös kierrätetään melko tehokkaasti vaatteet ym. Ja lahjoitetaan rahaa hyväntekeväisyyteen, opetetaan lasta olemaan roskaamatta, kunnioittamaan eläimiä ja luontoa ja säästelemään vettä... Eikö näillä saa jo ostettua palan taivaspaikastaan?

Shopshop, Ikea köttbullar, Spice Ice softis -> päikkärit. Unien jälkeen alkaa joka (lapsivapaa) lauantainen pähkäily, että mitä tehdä illalla. Koska rankka baari-ilta ja seuraavan päivän paha olo eivät olleet vaihtoehtoja, jäi kulttuurikaupunki Kuopiossa vaihtoehdoiksi öööö... leffa? Joku sosiaalisempi kanssakäyminen houkutti ja illan aktiviteetiksi valikoitui Malja, (1-2) kalja(a), kaverit, kortit ja kebab. Loistava kombo! Kebun jälkeen oli tarkoitus siirtyä kotisohvalle leffan ääreen, mutta ohopsis kun kello olikin jo 00.00 kun kotiin saavuttiin ja kebukin oli vaihtunut McFeastiin. Kaiken kaikkiaan ilta oli erittäin mukava. Malja on siitä harvinainen iltaravintola, että se on onnistunut luomaan paikkakunnalle monikäyttöisen "jokatyypin olohuoneen". Henkilökunta tuntuu tutulta vaikkei välttämättä tuntisikaan, juomavalikoima on laaja ja laadukas, tarjolla on pelejä (joista ehdittiin hakata Unoa, eri korttipelejä ja Aliasta), ilmapiiri on kotoisa sekä lämmin ja iltaa on mukava viettää näin rauhallisimmissakin merkeissä. Saa siellä olla myös räkä poskella jos sille päälle sattuu. What ever, aina tunnet olosi tervetulleeksi. Jos Maljasta ei tykkää, niin kannattaa katsoa peiliin, ja käyttää hetki ajatukselle "mikä minussa on vikana?"



Sain pukilta toivomani tehosekoittimen, jolla miksattiin sunnuntaina ekat smoothiet. Helppoa, terveellistä ja hyvää! Jos hedelmät ja marjat eivät muuten maistu, niin smoothie on oiva keino vetäistä päivän vitamiinipommi.


Rakkaus blendasi hyvin basic aamiaissmoothien ja se meni jotakuinkin näin:

3 banaania
2 dl mansikoita pakasteesta
3 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
3 rkl pellavansiemenrouhetta


En oikeastaan koskaan ehdi nauttia aamiaista kotona, vaan nappaan aamiaiseksi usein jonkun hedelmän/rahkan/raejuuston laukkuun. Blenderin myötä ajattelin kuitenkin hieman monipuolistaa aamiaistani, ja tänäkin aamuna kannuun lensi e.m. ainekset. Tosin jogurtin korvasin paremmin nälkää pitävällä maustamattomalla rahkalla ja banaania laitoin 2 kpl. Näin löytyi ratkaisu jo tovin vaivanneeseen rahkantökkimisongelmaankin! Jih!


Smoothien nauttii kätsästi palkkarisheikkeristä vaikkapa työmatkalla tai työpäivää starttaillessa.

Valmistauduin joulun perinteiseen ähkyyn jo mielen tasolla hyvissä ajoin. Koko syksy on tosin mennyt mömmöillessä ja niin ja näin syödessä. Pimeys saa sokeri/pullahirviön heräämään eikä märät ja pimeät lenkkipolut houkuta. Vaikka sen tavoitteellisempaa treeniä ei ole tullut viimeaikoina harrastettua, niin liikunta on pojan myötä tullut jäädäkseen elämääni ja koirankin johdosta liikunta on osa viikottaisia rutiineja. Jotten entisestään pahentaisi läskitilannetta joulun myötä, kävin pyhien lähestyessä kevyesti lenkillä ja jouluaamuna tein jalkatreenin. Nautin myös joulusaunasta Fressillä ylhäisessä yksinäisyydessä.

Ainoa jouluun liittyvä kokkailu meidän keittiössä olivat itsetehdyt piparit . Veto oli oikein fiksu, sillä niin kuin arvelinkin, tarpeeksi kovan ähkyn sain aaton joulupuuroilusta ja etenkin joulupäivän mummon ja tädin maailman parhaista jouluruoista (kuvat alla). Mainittakoon myös firmalta saatu iso juustoboksi, punaviini ja suklaakonvehdit, joita nauttiessa meni sitten useampikin ilta (punkussa ei mennyt kuin yksi)...



 Taasko pitää syödä..?



Tämä siis aasinsiltana eilisen päivän treeniin! Boohyahh! Haluan jakaa tämän kanssanne, sillä nopeasti kyllästyvänä ihmisenä tämä treeni toi omaan liikkumiseeni taas uutta väriä. Perus punttailu on osa liikuntavaliotani, mutta monta vuotta enemmän ja vähemmän salilla käyneenä, kaipaa välillä vaihtelua. Salilla näkee liian usein hiettömiä ihmisiä. Waste of time! Itse olen sitä mieltä, että silloin, kun liikutaan, niin liikutaan kunnolla ja annetaan hien virrata! Usein virhetikkinä voi olla niinkin yksinkertainen syy kuin liian pitkät tauot toistojen välillä tai liian kevyet painot. Tauoissa olen pitänyt pätevänä nyrkkisääntönä pikaista vesihörppyä, jonka jälkeen meno jatkuu.





Rakkaus youtubetti joskus jumppahommia ja törmäsi Spartan 500 workoutiin. Soitellen sotaan lähdin kun tätä ensimmäistä kertaa tein, sillä treeni on yllättävän rankka johtuen runsaasti sykettä nostavista liikkeistä. Sain nämä 500 toistoa kasaan, jonka jälkeen naama oli kuin punajuurella. Alkuun otin 15 min hölkät matolla ja loppulämmöt 10 min crosstrainerilla. Tämä on mahtava kalorinpolttotreeni tehtäväksi vaikkapa lenkin jälkeen missä vain ja milloin vain, sillä varusteita ei tarvita! Netti on jumppia pullollaan, joten mukavaa vaihtelua treeniohjelmaan saa helposti tämäntyyppisiä wörkautteja lisäämällä.




3 kommenttia:

  1. Ihana ja niin sinun näköinen blogi sulla, vaikka ei olla moneem vuoteen nähtykään niin et ole muuttunut ;) kiitos!
    Kannattaa kokeilla treeneissä myös crossfittiä, joko itsenäisesti youtubettamalla tai menemällä kurssille! Tehokasta ja tuo vaihtelua salitreeniin! Ja ennen kaikkea tykkään, kun se vie vaan lyhyen ajan (kenellä on aikaa olla salilla tunteja, ei ainkaam mulla!)
    Ja noihin leivontajuttuja lukiessa tuli mieleen eräs kerta kun leivottiin teillä pullaa. Jauhot loppui kesken ja taikinan pystyi kaatamaan pellille, mutta muistaakseni maku oli hyvä! Ollaan jo pienenä oltu innokkaita!

    Tsemppiä blogautteluun, itsellä ajatus on pyörinyt mielessä, mutten oo vielä saanu aikaiseksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Mammu kommentista! Joo oon kuullut pelkkää hyvää crossfittailusta ja pitäisi itsekin ottautua siihen. Jotain on tullut netistä selailtua, mutta se on vaan jäänyt. Kiitti kun nostit asian taas mieleen, seuraavaksi taidan testata jotain WODia, mistä tekniikat olisi jo tuttuja :).

      Ja nyt kun sanoit, niin hämärästi muistan tuon leipomisepisodin. Toinen, mikä jäi mieleen, oli partiossa tehdyt keksit, jotka polttivat suuta. 2 tl leivinjauheen sijaan lörähti 2 dl tai jotain :D Ihania muistoja! Kunhan saat sopivan rakosen elämään, niin pistä blogi pystyyn ja muista linkata sitten minullekin.

      PS. Olisi mahtava törmätä, kun saataisiin aikaiseksi!

      Poista
    2. heh muistan nuo keksit! :D ou-jee, onneks nykyään pysyy ainesuhteet paremmin hallussa, joskin suklaata saattaa joskus lipsahtaa enemmän kuin ohjeessa ;)

      Tuohon smoothie/kiireaamupaloihin hyvä juttu on myös tuorepuurot. Sekoittaa illalla rahkaa/jogurttia/raejuustoa (tai noita kaikkia), siihen marjoja sekä hiutaleita ja leseitä ja aamulla on puuro valmis mukaan napattavaksi. Toimii hyvin esim raejuuston purkin jämille, muut aineet sekaan niin saa samalla raejuustorasiasta kuljetusastian, jonka voi sitten heittää pois :)

      Yritetään törmäillä!
      Ps. Ammatillisessa mielessä kirjoittelen blogia osoiteessa: www.hyvis.fi/itasavo -kolumnit ja blogit- ravitsemusterapeutti

      Poista