torstai 15. elokuuta 2013

Heavenly breakfast


Jenkkiteemalla jatkettiin myös lauantain aamiaisen merkeissä. Olen pienestä tytöstä asti haaveillut amerikkalaisten lässyleffojen pannukakuista. Viime vuonna pääsin piipahtamaan New Yorkissa, mutta voi sitä pettymystä, mikä odotti hotellin aamiaisella. Hiltonin pannarit olivat kuivia, teollisia lättysiä. Woooshh! Sinne huuhtoutuivat lapsuuden pilvilinnat ihanista pannukakuista. Lauantaina palasin pannukakkujen ääreen ja nyt niistä vastuussa olin yksin minä. Löysin niiiiin herkkuvegaaninamnamreseptin selaillessani perjantain browniejuttuja, että pannujen ääreen oli hyökättävä heti herättyäni. Alla on tämän superhelpon, terveellisen, vegaanin ja gluteenittoman ihanuuden ohje.


Ihanat kaura-banaanipannarit himppusella suklaata

2 kypsää banaania
 n. 2 dl kookosmaitoa
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
pari rkl suklaahippusia tummasta suklaasta (saa käyttää vegaanivaihtoehtoa)

  • Sekoita banaanit ja kookosmaito tasaiseksi seokseksi blenderissä, sauvasekoittimella tms. Lisää kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Blendaa. Anna seoksen jähmettyä hetkinen.
  • Seoksen tulisi olla ennen paistamista melko jäykkää, muttei liian. Lisää taikinaan kookosmaitoa jos taikina on liian jämäkkää.
  • Pudota pannulle 1/4 taikinasta ja levitä paistinlastalla tasaiseksi. Lisää suklaahiput ja käännä ympäri kun pinnalle ilmaantuu pieniä kuplia. Minä tarjoilin omani mustikoiden kanssa ja oli aivan rkeen hyvää!


Viikolla mennään aamiaisen suhteen kaurapuurolinjalla, joten viikonlopuissa yksi parhaita juttuja on pitkät seesteiset aamut ja herkkuaamiaiset. Toivottavasti tämä inspiroi teitä tekemään omia aamiaispläänejä, mulla on jo tuleva viikonloppu mielessä ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti