keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Give up the shit that weighs you down

Minun on pitänyt postata viikon treeniohjelmani, mutta sovitaanko niin, että se tulee seuraavaksi? Se on vielä muotoutumassa omanlaisekseen, joten en halua sitä vielä julkaista. Meanwhile, liikkukaa ja tehkää juttuja, jotka tekee teidät onnelliseksi!

Tammikuu on ollut minulle mahtavin kuukausi aikoihin! Uusia harrastuksia on tullut kuvioihin, viimeisetkin epäterveellisyydet ovat jääneet pois ja energiaa vaan ryöppyää jostain. I'm so happy! Liikunnalla, hyvälaatuisella unella ja terveellisellä ruoalla on tässä asiassa iso rooli. Starttasin viime viikolla aiemmin postaamani ruokaohjelman ja kerron nyt, miten se on vaikuttanut minuun.

Töihin evääksi kasa salaattia kermaviilikastikkeella, kanaa, täysjyväpastaa, kananmuna

Kuten aiemmassa julkaisussani mainitsin, olen syönyt jotakuinkin sitä rataa jo pitkän aikaa. Nyt vaan vedän settiä tiukemmalla linjalla, enkä sorru herkutteluihin. Tähän auttaa se, että viikossa on yksi herkkupäivä, jota odottaa kuin kuuta nousevaa. Viime viikolla aloitin jo tiistaina lauantain menun suunnittelun ;)... Olo on ollut hyvä. Turvotus ja masu-ahdistus on hävinnyt, olo on energinen, eikä ruoka stressaa.


Levite voista, oliiviöljystä, persiljasta ja valkosipulista

Annoskoot on helppo jakaa esim. näin. Kuvan jauheliha sis. 10 % rasvaa eikä paistossa ole käytetty rasvaa

Olen mitä syön. Olen enemmän sinut itseni kanssa kun tiedän mitä suuhuni olen laittanut ja mitä laitan seuraavaksi. Keho ja mieli kulkee toisiinsa sitoutuneena ja minulle, kuten monille muille naisille JA miehille ruoka on paljolti mentaalinen juttu. Onneksi olemme erilaisia ja joku tapa toimia ei sovi yhdelle, vaikka toiselle se natsaa ihan satasella. Suosittelen ainakin kokeilemaan viikon ruokaohjelmaani. Printtaa se ja laita jääkaapin oveen. Tee samoin myös liikunnan suhteen, mutta jätä tilaa muokkaukselle ja hyville vaihtoehdoille. Älä mieti, vaan tee!

Tee illalla jo seuraavankin päivän eväät

Itse olen niin apina, että kun minulla on asiat paperilla ylhäällä suoritan ne mukisematta. Se A4 toimii minulle äitinä ja auktoriteettina. Olen myös oppinut, että jos hairahdun sivuraiteille listalta, on siitä aiheutunut huono omatunto paljon suurempi paha kuin suklaapatukasta saatu mielihyvä. Viime viikolla en kärsinyt oikeastaan lainkaan himoista, mikä on hyvä merkki. Ruokavalio on hyvässä balanssissa eikä puutostiloja ole syntynyt. Rankan työviikon päätteeksi herkut kävivät mielessä, mutta kaidalla tiellä jaksoi pysyä kun edessä häämötti luvallinen herkkupäivä.


Kokeile syödä terveellisesti, ja kun olet niin tehnyt, käytä useampi hetki kuulostelemalla omaa kehoasi ja vireystilaasi. Voittaako vallitsevan olon hetkellinen sokerihuuma ja sen myötä tullut morkkis ja etova olo? Tiedosta nämä asiat. Tiedostamisen avulla voi päästää irti "shitistä", mikä vetää sinua alas. Sama pätee tunne-elämän asioihin ja muihin ihmisiin. Hae syy seuraus-suhteet, tiedosta ja eliminoi.



Jos joku ihminen saa sinulle pahan olon kerta toisensa jälkeen, mieti onko hän arvoisesi tai edes ajatustesi arvoinen. Itse jään helposti murehtimaan suhteissa syntyviä klikkejä, mutta olen pikkuhiljaa oppinut päästämään niistä irti. Tämä on paljolti ihanan ja viisaan poikaystäväni tolkuttanumisen ansiota. Onko sinun pakko olla tekemisissä ihmisten kanssa jotka tuovat elämääsi enemmän murhetta kuin iloa. Yksinkertainen asia, mutta minulle nähtävästi tavattoman vaikea. Päätös siitä, oletko jonkun kanssa tekemisissä on täysin sinun. Jotkut ihmiset tekisi mieli lähettää raketilla avaruuteen, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Jos kanssakäyminen on jostain syystä väistämätöntä, vedä se minimiin äläkä anna toisen enää järkyttää tasapainoasi.  Ks. kuva yllä. Sinä olet sinä ja vain sinä olet oman mielesi kuningas.

Sama koskee työtä, ruokaa, harrastuksia. Jos juoksemisen ajattelukin saa sinut jo voimaan pahoin, älä tee sitä. Etsi muita vaihtoehtoja, mene tanssitunnille tai pelaamaan sulkapalloa hyvän ystävän kanssa. Tee juttuja positiivisen kautta, se kantaa hedelmää. Kuuntele itseäsi!



2 kommenttia:

  1. Kirjotat hirmu sujuvasti näitä tekstejä, tykkään lukea. Kuvat myöskin plussaa! Jatka siis samaan malliin :)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos Noora kannustuksesta :). Ilahduttaa hirveästi! Nimi vaan pitäisi laittaa vaihtoon, kun ei oikein kohtaa blogin sisällön kanssa. Hmm, helpommin sanottu kuin tehty! Muksaa viikonloppua!

    VastaaPoista