sunnuntai 5. tammikuuta 2014

No such thing as too much chocolate - cupcakes

Sain joululahjaksi Cupcake- telineen, joten kuppikakkuilu on himottanut aatosta saakka. Vaikka cupcake- buumi on jatkunut jo hyvän aikaa, minulta se on mennyt vähän ohi. Kutkuttavia ohjeita on netti pullollaan, joten näitä helppoja herkkuja tulee varmasti väännettyä useampaa versiota. Omani tein joululta jääneiden suklaakonvehtien innoittamana Valion reseptejä soveltaen.





No such thing as too much chocolate - cupcakes

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 prk (200 g) maustamatonta rahkaa
1 dl Oivariini juoksevaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhe
2 tl leivinjauhe

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka, rasva ja jauhoseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paina joukkoon valitsemasi konvehti ja peitä se nokareella taikinaa. Paista keskitasolla 175 asteessa n. 20 min. 



Leivonnassa suosittelen käyttämään huoneenlämpöisiä aineksia. Esimerkiksi kananmunat on helppo saada jääkaappikylmästä huoneenlämpöiseksi pitämällä hetken vesihauteessa. Jos haluat leivonnaisesta kosteahkon ja mehevän, pidä huoli ettei paistoaika ole liian pitkä.

*ituiks(wo)män kuorrutus

100 g valkosuklaa
100 g maustamaton tuorejuusto (voi olla myös esim. appelsiini)
1-2 dl tomusokeria

Sulata valkosuklaa varoen mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kun seos on tasaista, lisää tomusokeri. Alkuperäisessä ohjeessa määränä oli 1 dl, mutta seoksesta tuli todella löysää, joten suosittelen lisäämään tomusokeria ihan reippaasti. 


Ohjeen kuvasta sain käsityksen, että kuorrutus olisi pursotettavaa, joten tyrkin seosta Städterin pursotinpussiin, josta se suorastaan valui kuppikakkujen päälle. Lopuksi tyydyin lusikoimaan kuorrutteen ilman turhia hifistelyjä. Yllä ensimmäinen versio kuorrutteesta ennen tomusokerin lisäystä. Alla jälkeen.


Ulkomuoto ei ole kovin hääppöinen, mutta maku meni aivan nappiin. Ei muuta ku mums!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti