torstai 9. tammikuuta 2014

January's got some balls!

Tämä on se kuukausi, kun vuosi kääntyy aina parempaan suuntaan. Ei pelkästään siksi, että päivät ovat alkaneet pidetä, vaan myös siksi, että (ainakin useimmat) ovat juuri ottaneet vuoden ainutlaatuisimman time offin ja rentoutuneet rakkaimpiensa parissa joulun seudun latautuen uuteen vuoteen. Ylensyöminen on tietenkin se juttu joulussa. Suklaa- ja kinkkuvuoret vaan tuppaavat kerryttämään rehellistä läskiä juuri niihin vääriin paikkoihin ja olo tapaninpäivän tienoilla on kerrassaan hirveä. Pohjoiskarjalaiset sukujuuret omaavan perheeni huulilla raikui taas sananparsista rakkain: Syö, syö sika, syksyllä tapetaan. Joulun ruokamenoilla kuolema korjaisi aiemminkin.

Toisaalta, mässäilystä aiheutuu helposti totaalinen kyllästyminen syömiseen, mikä johtaa positiiviseen efektiin monien elämässä. Useat lähtevät tekemään elämäntaparemonttia, harrastamaan uusia juttuja tai herättelemään vanhoja innostuksia. Olematon, suklaalla kyllästetty selkäranka vahvistuu ja munat kasvaa tilalle!

 Media vilisee vinkkejä parempaan kroppaan, ruokaan, elämään. Eri laihdutusohjelmien ja uusimpien liikuntavillitysten ylenpalttinen hehkutus pännii useimpia, mutta on olemassa meitä joitakin, jotka intoilee median mukana "koko kansan muutoshalusta". Tammikuun läskinkarkoituslöpinät ovat tuttuja jo lapsuusvuosien lehtien palstoilta, mutta viime vuosina ihmisten tietoisuus kehon hyvinvointiin liittyvistä asioista on kasvanut huimasti ja nämä löpinät ovat laajenneet ympärivuotisiksi. Mahtavaa! Kun voimme hyvin, huomioimme ympärillä olevat paremmin ja maailmasta tulee parempi paikka olla. Niin ainakin toivoisi.


 Itse kaavailin jo syksyllä tammikuun uudet harrastukseni. Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroinkin, on omalla kohdallani ollut havaittavissa pientä kyllästymistä perusbodaamiseen. Kunnon treenin jälkeen on aina hyvä olo, mutta draivi salille lähtemiseen on hiipunut ja koko kropan jumitus kyllästyttää. Pähkäilin jo syksyllä miten voisin kehittää itseäni vähän syvemmin kuin lihastasolla ja sytyin taas tanssiin. Muutakin on luvassa, mutta siitä myöhemmin lisää...




Kipinä salihommiin ei ole kuitenkaan täysin sammunut, vaan päätin lähestyä sitä nyt uudesta ulottuvuudesta, kaikkien huulilla jo tovin olleesta Crossfitistä. Teen vielä tämän viikon aikana itselleni Crossfit- painotteisen liikuntaohjelman ja postaan sen tänne blogiini. Toivottavasti siitä on hyötyä myös jollekin muulle tsemppiä tarvitsevalle!

Liikunta ei ole minulle ongelma, vaan se, mitä laitan suuhuni. Minun läskit eivät tule liikunnan puutteesta, vaan liiasta mässäilystä, ns. pallittomasta ruokavaliosta. Tiedän oikeat jutut hirmuisen hyvin, mutta rakastan hyvää ruokaa ihan liikaa ja rentoudun herkutellen. Aion tehdä samaan rykäisyyn myös siis ruokaohjelman omaksi ja lukijoiden hyödyksi. Tänään vedän kasan lettuja ja viikonloppukin saa mennä ruoan suhteen vielä meleko hövelisti. ;)

Stay tuned!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti