sunnuntai 5. tammikuuta 2014

καλή όρεξη! - Hyvää ruokahalua!

Loma on mennyt hyvin hyvin hyvin rennosti. Sängystä ei nousta ennen kymmentä ja liikkeelle päästään aikaisintaan klo 13. On aikaa ja energiaa lenkkeillä, leipoa, kokkailla, viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa, katsoa leffoja jne. I-hanaa! Eilen nautittiin lounasta äidin ja Viljamin kanssa Kuopion parhaassa (ja ainoassa) kreikkalaisessa ravintolassa, Ravintola Kreetassa.


Vilkkis haaveili jo päivää aiemmin Hanna Partasen lihapiirakasta, jonka hän mutusti ennen ravintolaan menoa, joten ruoka ei maistunut, mutta jätski meni alas oikein hyvin :)


Kreeta muutti liiketilansa lähemmäksi satamaa, ja vierailu näissä tiloissa oli minulle ensimmäinen. Vaikka sijainti mielestäni koki pienoisen kolauksen, on ravintola nyt paljon viihtyisämpi ja intiimimmän tuntuinen. Kreeta on ehdottomasti yksi kuopiolaisista lemppareistani, sillä ravintola käyttää kokemukseni mukaan tuoreita raaka-aineita, maut ovat ihanan puhtaita ja autenttisia ja henkilökunta on vieraanvaraista ja hymyilevää. Vierailu ravintolassa saa mielen matkaamaan hetkeksi turkoosin sinisen meren rannalle, ajatukset katoamaan lokkien kirkunaan ja laineiden liplatukseen. Plussaa on myös se, että ravintolaan ei käy minkään sortin kanta-asiakaskortti ja ruoassa on sielua.


Käytän melko paljon ravintolapalveluita, eikä tapanani ole ottaa samaa annosta kahta kertaa, vaan kokeilla mahdollisimman paljon eri juttuja. Kreetassa kuvan (yllä) annos on saanut minut niin ihastumaan, että tiedän jo pöytävarausta tehdessäni, mitä tilaan - Orektiko lautasen. Annos sisältää tzatsikia, munakoisodippiä, pita-leipää, kreikkalaista salaattia, dolmades ja grillattua halloumia. Taas kerran hieno osoitus siitä, ettei ruoan tarvitse sisältää lihaa ollakseen täydellistä! Suosittelen! Ylemmässä kuvassa äidin Garidessalata, mitä mamma myös kehui vuolaasti.

Mainittakoon vielä ravintolan seinältä silmiini sattunut Kauppalehden Menestyjä-yritys 2011 - sertifikaatti. Menestyjäluokituksessa yrityksen taloudellista suorituskykyä mitataan kuuden eri osa-alueen pohjalta: kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja velanhoitokyky. Kauppalehti 2014. Ravintola-ala ja tämänhetkinen taloustilanne voi olla raadollista, joten hienoa kerrassaan. Pienen yrittäjän menestys ilahduttaa aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti